SOG‘LIQNI SAQLASH TIZIMINI TASHKIL ETISHNING YANGI MODELI YARATISHNI AHAMIYATI - Ismoilova Dilfuza Ibodullayevana; Mamarajabov Azizbek Jo’raqul o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekistonda  sog‘liqni  saqlash  sohasidagi Islohatlar  qanday  moliyalashtitishi  hamda  O‘zbekiston  sog‘liqni  saqlash  sohasidagi islohotlarni  so‘nggi  yillarda  jadal  sur'atlar  bilan  amalga  oshirilgan  ishlar  haqida ma’lumotlar  berilgan.  Shuningdek  ushbu  islohotlarning  asosiy  maqsadi  mamlakat aholisining  salomatligini  yaxshilash,  sog‘liqni  saqlash  xizmatlarini  yangilash  va ularning sifatini oshirishdan iboratligi ham takidlab o‘tilgan.