PUL KREDITI SIYOSATI - Akbarova Barno Shuxratovna; Aminova Feruza O’ktam qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada pul-kredit siyosatining asosiy maqsadlari va yo‘nalishlari tahlil qilinadi.  Xususan,  inflyatsion  targetlash  rejimi,  likvidlikni  jalb  etish  operatsiyalari hamda real foiz stavkalarining iqtisodiyotga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tijorat banklarining  likvidligi  va  uning  pul-kredit  siyosati  doirasidagi  roli  tahlil  qilinadi. Maqolada  Markaziy  bankning  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi  roli  va  uning asosiy  vositalari  yoritilib,  mamlakat  iqtisodiyotini  rivojlantirishda  pul-kredit siyosatining ahamiyati ilmiy asosda ko‘rsatib berilgan.