MIJOZLARNING BANK XIZMATLARIDAN MAMNUNLIK DARAJASI VA UNI HISOBLASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Eshmamatova Sokina Sirojiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada mijozlarning bank xizmatlaridan mamnunlik darajasini baholash va uni hisoblashni takomillashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Bank  xizmatlari  sifati  va  mijozlar  mamnunligi  moliyaviy  muassasalarning raqobatbardoshligi  hamda  mijozlar  bilan  uzoq  muddatli  hamkorlikni  ta’minlashda muhim  omil  hisoblanadi.  Maqolada  mijozlarning  bank  xizmatlaridan  qoniqish darajasini  aniqlash  metodologiyalari,  zamonaviy  tahlil  usullari  hamda  ularni amaliyotga  joriy  etish  afzalliklari  o‘rganilgan.  Tadqiqot  davomida  raqamli texnologiyalarni qo‘llash, avtomatlashtirilgan so‘rov tizimlarini joriy etish, mijoz fikr-mulohazalarini real vaqt rejimida qayd etish hamda xalqaro tajribani inobatga olish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari bank xizmatlari sifatini oshirish,  mijozlar  bilan  samarali  aloqani  yo‘lga  qo‘yish  va  bank  tizimining rivojlanishiga amaliy hissa qo‘shishi mumkin.