NOYOB ISTE'DOD SOHIBI, BUYUK IJODKOR - ALEKSANDR FAYNBERG - Rashidova Ruxshonaxon Rustamjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  mashhur  shoir  va  ijodkor  Aleksandr Faynbergning  hayoti  va  ijodi  batafsil  tahlil  qilinadi.  Uning  adabiyotga  qo‘shgan hissasi, she’riyatidagi asosiy mavzular va badiiy uslubi haqida fikr yuritiladi. Faynberg she’riyatining falsafiy mazmuni, lirizm va poetik uslublari, shuningdek, uning ijodiy merosi ham tahlil qilinadi. Maqolada shoirning ayrim she’rlari ham keltirilib, ularning tahlili beriladi.