OGAHIYNING AXLOQIY-TAʼLIMIY QARASHLARI VA ULARNING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - RAXMATOV AKBAR,; JASUR SULAYMONOV, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  buyuk  oʻzbek  adibi,  tarixchi  va  tarjimon  Muhammad  Rizo Ogahiyning  axloqiy-taʼlimiy  qarashlari  tahlil  etiladi.  Ogahiyning  asarlarida  inson kamoloti,  axloqiy  fazilatlar,  ilm-maʼrifat  va  tarbiya  masalalari  keng  oʻrin  olgan. Maqolada  Ogahiyning  axloqiy-taʼlimiy  gʻoyalarining  bugungi  kundagi  ahamiyati, yosh avlodni tarbiyalashda ularning oʻrni va dolzarbligi koʻrsatib beriladi. Ogahiyning boy  merosi  oʻzbek xalqining  maʼnaviy-axloqiy  kamolotiga katta hissa  qoʻshganligi taʼkidlanadi.