TIJORAT BANKLARDA AUDITORLIK TEKSHIRUVINI O‘TKAZISHDA AUDITORLIK RISKINI BAHOLASHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. - Jurayev Umidjon Shuxratjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqola bugungi kunda tijorat banklarda auditorlik tekshiruvini o‘tkazishda auditorlik riskini baholashning o‘ziga xos xususiyatlari to‘grisida statistik va tahliliy tadqiqotlar keltirilgan. Auditorlik riskini baholash tijorat banklarida muhim rol o‘ynaydi, chunki banklar moliyaviy xizmatlarning keng doirasini taqdim etadilar va ularning faoliyati bir nechta yuridik va moliyaviy normativlarga asoslanadi. Mazkur tadqiqot  ishi  tijorat  banklarida  auditorlik  tekshiruvini  o‘tkazishda  auditorlik  riskini baholashga doir xususiyatlarni aniqlashga qaratilgan. Auditorlik jarayonlaridagi risk darajasini  aniqlash  uchun  banklar  tomonidan  taqdim  etilgan  hisobotlar  va  amaliy ma’lumotlar  o‘rganildi.  Mahalliy  tijorat  banklarining  ichki  auditorlik  jarayonlarida qo‘llaniladigan metodlar amaliyotda kuzatildi va baholandi va xulosa takliflar berildi.