BOSHLANGʻICH SINFLAR OʻRTASIDA MAʼNAVIY MAʼRIFIY TADBIRLARNI TASHKIL ETISHDA INTERFAOL METODLAR - Boymurodova Dilsora Gulamovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinflarda  ma’naviy-ma’rifiy tadbirlarni tashkil etishda interfaol metodlardan foydalanishning ahamiyati yoritiladi. Interfaol  metodlar  o‘quvchilarning  faol  ishtirokini  ta’minlash,  ularning  tanqidiy  va ijodiy  tafakkurini  rivojlantirish  mustaqil  fikrlash  ko‘nikmalarini  shakllantirishga xizmat  qiladi.  Tadbirlarni  qiziqarli  va  samarali  tashkil  etish  uchun  rolli  o‘yinlar, muammoli  ta’lim,  jamoaviy  ish  usullari  hamda  zamonaviy  pedagogik texnologiyalarning  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi.  Maqolada  interfaol  metodlarning o‘quvchilarga  ma’naviy-ma’rifiy  qadriyatlarni  singdirishdagi  o‘rni  va  ularning natijadorligi yuzasidan tavsiyalar beriladi.