BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA NUTQIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH - Raxmanova Gulbaxor Bobojonovna; Qayumova Odinaxon Buvarayim qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida nutqiy kompetensiyalarni shakllantirish jarayoni yoritilgan. Nutqiy kompetensiyaning asosiy tarkibiy qismlari — tinglab tushunish, og‘zaki va yozma nutq, dialogik va monologik muloqot ko‘nikmalari tahlil etilgan. Shuningdek, ularni rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali metodlar, dars jarayonida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan o‘yinli va ijodiy topshiriqlar, baholash mezonlari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar hamda ularning yechimlari muhokama qilingan. Maqolada jadval va diagrammalar asosida tahliliy yondashuv qo‘llanilgan bo‘lib, o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar berilgan.