BANK XODIMLARINING MALAKAVIY KOMPETENSIYASINI BANKNING MOLIYAVIY KO’RSATKICHLARIGA TA’SIRI - Masharipova Maksuda Amankeldiyevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bugungi kunda bank tizimining rivojlanishi va raqobatbardoshligini ta’minlashda xodimlarning malakaviy kompetensiyasi muhim omil sifatida ko‘rilmoqda. Raqamlashtirish jarayonlari, xalqaro moliyaviy standartlarga o‘tish va mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifati yuqoriligi uchun xodimlarning kasbiy bilimlari va amaliy ko‘nikmalari doimiy ravishda oshirib borilmoqda. Banklarning moliyaviy ko‘rsatkichlari, jumladan, kredit portfeli sifati, sof foyda, aktivlar va depozitlar hajmining o‘sishi bevosita bank xodimlarining bilim darajasi va ularning kasbiy kompetensiyasiga bog‘liq. 2020–2025-yillar mobaynida O‘zbekiston bank tizimida malakali kadrlarni tayyorlash va ularning salohiyatini oshirish bo‘yicha keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirildi.