O’ZBEKISTON EKOLOGIK MUAMMULARNING ODAMLAR PSIXOLOGIK SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Zuhra Mansurxonova (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqolada Oʻzbekistondagi asosiy ekologik muammolar va ularning aholining psixologik salomatligiga taʼsiri oʻrganiladi. Tadqiqot natijalariga asoslanib, ekologik stress, depressiya va boshqa ruhiy salomatlik buzilishlarining rivojlanish mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, psixologik salomatlikni mustahkamlash va ekologik muhitni yaxshilash boʻyicha tavsiyalar beriladi.