ARXITEKTURA YODGORLIKLARI VA ULARNING KADASTR XUJJATLARINI ISHLAB CHIQISH ZARURIYATI - Avazov A.S (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu ishda arxitektura yodgorliklarining tarixiy, madaniy va estetik ahamiyati hamda ularni huquqiy jihatdan muhofaza qilish muammolari yoritilgan. Xususan, yodgorliklarning aniq joylashuvi, holati, egalik shakli va boshqa muhim ma’lumotlarni o‘z ichiga olgan kadastr hujjatlarini ishlab chiqish zaruriyati asoslab berilgan. Shuningdek, mavjud muammolar tahlil qilinib, yodgorliklarni ro‘yxatga olish, ularni saqlash va samarali boshqarish jarayonlarini takomillashtirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.