TIJORAT BANKLARIDA VALYUTA RISKINI ANIQLASH, BAHOLASH VA MONITORING QILISH - Salimov Adhamjon Sobirjon o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarida valyuta riskini aniqlash, baholash va monitoring qilish tizimi tahlil qilinadi. Valyuta kursining o‘zgarishi banklar uchun muhim xavf omili bo‘lib, uni o‘z vaqtida aniqlash va to‘g‘ri baholash moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Maqolada risklarni aniqlash usullari, baholashda qo‘llaniladigan asosiy moliyaviy modellar, shuningdek, monitoring tizimining tarkibiy qismlari yoritilgan.