"AUDIOVIZUAL ASARLAR UCHUN MUALLIFLIK SHARTNOMALARI: KINO, SERIAL, REKLAMA ISHLARI AMALIYOTI" - Maxmudova Nozima Yusupovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola audiovizual asarlar yaratish jarayonida mualliflik shartnomasining o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Kino, serial va reklama ishlari uchun tuzilgan shartnomalar turli mualliflik subyektlari va ularning huquqlari asosida shakllanadi. Maqolada mualliflik huquqlarini taqsimlash, shartnoma turlari, shuningdek, asar yaratish va tijoratlashtirishda yuzaga keladigan huquqiy va iqtisodiy masalalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, audiovizual sanoatni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan huquqiy islohotlar va takliflar yoritiladi.