BUHORO AMIRLIGIDA DAVLAT BOSHQARUVI - Masharifova Feruzabonu Ulugʻbek qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maqola Buhoro amirligining davlat boshqaruvini tarixiy manbaalar asosida taxlil qiladi. Amir hokimyati,markaziy va mahalliy boshqaruv organlari, diniy boshqaruvning siyosiy hayotdagi oʻrni yoritilgan. Markaziy Osiyo tarixida muhum oʻrin egallagan Buhoro amirligining davlat boshqaruvini ochib beradi.