TA’LIM TIZIMIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI IJODIY QOBILYATI VA AMALIY KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Shobduraximova Umriniso; Mutallibova Odinaxon Mirzaolimjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada Maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodiy qobilyatlarini rivojlantirish bir necha xil usullari, bularning foydali taraflari muhokama qilinadi. Hozirgi kunda Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tarbiyalanuvchilarning yosh xususiyatiga qarab turli xil metodlardan foydalaniladi. Bundan tashqari, hozirgi kunda bolalarning maktabga tayyorgarlik darajalariga qo‘yilayotgan jiddiy talablar bu borada zaruriy nazariy, amaliy chora-tadbirlarni ishlab chiqishni taqazo etmoqda.