TAKAFUL VA ESG (ENVIRONMENTAL, SOCIAL, GOVERNANCE) TAMOYILLARINING UYG’UNLIGI - Xudayberdiyev Umid Muradovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu tezisda Takaful sug’urta tizimi va ESG (Environmental, Social, Governance) tamoyillari o’rtasidagi uyg’unlik tahlil qilingan. Tadqiqotda Takafulning shariat asosidagi ijtimoiy, ekologik va boshqaruv tamoyillari bilan ESG mezonlariga tabiiy mos kelishi ilmiy asosda ko’rsatiladi. O’zbekistonda Takaful kompaniyalarining ESG yondashuvlarini joriy etish imkoniyatlari yoritiladi.