EFFEKTIV PEDAGOGIKA ASOSLARI - Xoshimjonova Shohistaxon Akmaljon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida samarali pedagogikaning asosiy tamoyillari, metodlari va ularning amaliyotdagi qo‘llanilishining afzalliklari tahlil etilgan. O‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi samarali o‘zaro ta’sir, o‘quvchilarning shaxsiy qobiliyatlariga moslashgan yondashuvlar, ta’lim jarayonida innovatsion texnologiyalarning o‘rni yoritilgan. Maqolada effektiv pedagogika nafaqat bilim berish, balki tarbiyaviy jarayonning asosiy omili sifatida qaraladi.