MICROSOFT EXCEL DASTURINING AXBOROT TEXNALOGIYALARDAGI O’RNI VA IMKONIYATLARI MICROSOFT EXCEL’S ROLE IN INFORMATION TECHNOLOGY AND ITS CAPABILITY РОЛЬ МИЦРОСОФТ ЭКСЕЛ В ИНФОРМАЦИОННЫХ ТЕХНОЛОГИЯХ И ЕГО ВОЗМОЖНОСТИ - Akbaraliyeva Xurshida Foziljon qizi; Toshboltayev Faxriddin O’rinboyevich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada Microsoft Excel dasturining zamonaviy axborot texnologiyalari sohasidagi ahamiyati va ko‘p qirrali imkoniyatlari chuqur tahlil qilinadi. Microsoft Excel dasturi ma’lumotlarni yig‘ish, saqlash, tahlil qilish va vizual tarzda taqdim etishda keng ravishda ishlatilib, turli sohalarda jumladan: moliya, ta’lim, sog‘liqni saqlash, marketing, bank va boshqa sohalarda muhim o’rin tutib kelmoqda. Maqolada, shuningdek, dasturdagi ilg‘or funksiyalar, avtomatlashtirish imkoniyatlari ham yoritiladi. Ushbu maqola Excel dasturining axborot texnologiyalari bilan uzviy bog‘liqligini ochib beradi va uning keng ko‘lamdagi amaliy imkoniyatlarini yoritadi.