BULUT TEXNOLOGIYALARI VA ULARNING TA’LIM MUHITDA QO‘LLANISHI. - Toshboltayev. F.O'.; Eraliyeva.U. A (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bulutli texnologiyalar zamonaviy ta’limda muhim rol o’ynaydi, ular ta’lim resurslariga kirish, saqlash va ulashish imkoniyatlarini yaratadi. Ushbu maqolada bulutli texnologiyalarining ta’lim muhitidagi qo’llanilishi, ta’lim va o’qitish jarayoniga ta’siri, ularning afzalliklari va ularni joriy etishdagi muammolar muhokama qilinadi. Bulutli texnologiyalar so’nggi yillarda ta’lim sohasida katta ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada bulutli texnologiyalarining ta’lim jarayoniga ta’siri, ularning afzalliklari, qo’llanish sohalari haqida so’z boradi. Bulutli texnologiyalarining ta’lim muassasalarida qanday ishlatilayotgani va ularning ta’lim sifatiga qanday ijobiy ta’sir ko’rsatishi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Bulutli texnologiyalar ta’lim jarayonini yangi darajaga olib chiqishda muhim rol o’ynaydi. Ushbu maqolada bulutli texnologiyalarining ta’lim tizimidagi o’rni va ta’siri, ularning ta’lim jarayonini roli, afzalliklari, hamda ularni joriy etishda yuzaga keladigan muammolar haqida so’z yuritiladi. Bulutli texnologiyalar ta’limni yanada zamonaviy va samarali qilish imkonini beradi.