RAQAMLI SAVODXONLIK VA ONLAYN TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDAGI O‘RNI - Toshboltayev Faxriddin O‘rinboyevich; Mahmudjonova Xonzodabegim Adhamjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida raqamli savodxonlikning ahamiyati va onlayn ta’lim texnologiyalarining roli yoritilgan. Raqamli savodxonlik — bu axborotni raqamli muhitda izlash, baholash, undan samarali va xavfsiz foydalanish ko‘nikmalaridir. Maqolada shuningdek, Google Classroom, Moodle, Zoom kabi onlayn platformalarning o‘quv jarayoniga ta’siri, o‘qituvchilar va o‘quvchilarning raqamli kompetensiyasini rivojlantirish zaruriyati haqida so‘z yuritiladi. Virtual darslar, interaktiv vositalar va gamifikatsiyalarning ta’lim sifatiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, mavjud muammolar — texnik vositalar tanqisligi, internet infratuzilmasi yetishmovchiligi va raqamli tafovutlar ham ko‘rib chiqiladi hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Maqola raqamli asrda ta’limni isloh qilishda axborot texnologiyalarining muhim vosita sifatida qaralishini asoslaydi.