MS WORD DASTURIDA HUJJATLARNI TAHRIRLASH VA FORMATLASH. - Abduhamidova Mushtariybonu Odilbek qizi; Toshboltayev Faxriddin O'rinboyevich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy ofis dasturlaridan biri bo‘lgan Microsoft Word dasturida hujjatlarni tahrirlash va formatlash jarayonlarini chuqur tahlil qiladi. Matnli hujjatlar ustida ishlashda samaradorlikni oshirish, ma’lumotlarni to‘g‘ri va tushunarli ifodalash, ularning vizual ko‘rinishini professional darajaga olib chiqish bugungi kunda har bir foydalanuvchi uchun muhim ko‘nikmalardan biri hisoblanadi. Maqolada MS Word dasturining asosiy funksiyalari, ya’ni matnni kiritish, tahrirlash, avtomatik tuzatish, stil va shriftlar bilan ishlash, formatlash elementlari (abzas, interval, sarlavhalar, jadval va ro‘yxatlar) haqida ilmiy yondashuv asosida ma’lumotlar beriladi. Shuningdek, maqolada axborot texnologiyalarining rivojlanishi bilan hujjat dizayni va ko‘rinishining ahamiyati ortib borayotganligi, formatlashning nafaqat estetik, balki mantiqiy tartib va axborot uzatish samaradorligiga ta’siri yoritiladi. Ilmiy va amaliy asoslangan fikrlar asosida foydalanuvchilarga Word muharriri orqali hujjatlarni professional tarzda tayyorlash bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Ushbu maqola axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini o‘rganayotgan talabalar, ilmiy ish yurituvchilar hamda keng foydalanuvchilar doirasi uchun nazariy va amaliy jihatdan muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.