MULK - Rajabova Shakarjon Nuraddin qizi; Xidirov Mexroj Qilich o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Rajabova Shakarjon Nuraddin qizi Mulk va mulkka egalik qilish bu dunyo miqyosidagi keng qamrovli tushuncha bo`lib yer sayyorasida yashab istiqomat qilayotgan har bir shaxs bu termin bilan yuzma -yuz kelishi aniq ya`ni insoniyat tarixida mulk tushunchasi har doim markaziy o`rinda bo`lgan. Mulk qadimdan barcha kishilik jamiyatini va u jamiyat a`zolar hisoblangan fuqarolarni ohangrabodek o`ziga tortib kelgan. Zero kishilarning o`zlari to`plagan mol-mulkiga qarab, ularning jamiyatdagi,ijtimoiy turmushdagi mavqelari belgilangan.Kishilar mehnati bilan yaratilgan yoki tabiat tomonidan insonlarga o`ziga xos tarzda taqdim etilgan boyliklar har doim mulk bo`lib kelgan. Bugungi kunda yuridik sohada mulk tushunchasi aniq huquqiy mezonlar asosida belgilangan bo`lib, u fuqarolik huquqi tizimining asosiy institutlaridan biridir.