TASAVVUFNI INSON MA’NAVIY TARBIYASIDAGI AHAMIYATI - Tursunov Sherali Yunusovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola tasavvuf falsafasining inson ma’naviy tarbiyasidagi ahamiyatini o‘rganadi. Maqolada tasavvufning inson qalbini poklash, nafsni tazkiya qilish, axloqiy fazilatlarni rivojlantirishdagi roli va uning jamiyatdagi ijtimoiy ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tasavvufning ma’naviyatga ta’siri, uning axloqiy kamolot va ruhiy yuksalishdagi o‘rni keltirilgan. Maqolada, shuningdek, tasavvuf falsafasining nafaqat diniy, balki ijtimoiy va shaxsiy hayotda ham insonning to‘g‘ri yo‘lni tanlashda qanday yordam berishi tahlil qilinadi.