TASAVVUF FALSAFASINING INSON MA’NAVIY KAMOLOTIDAGI O‘RNI VA ZAMONAVIY JAMIYATGA TA’SIRI - Tursunov Sherali Yunusovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada tasavvuf falsafasining inson ma’naviy kamolotini shakllantirishdagi o‘rni, uning ruhiy poklanish, axloqiy yetuklik va ijtimoiy barqarorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Tasavvuf ta’limoti doirasida insonning o‘zini anglash, nafs bilan kurashish, sabr-toqat va muhabbat orqali komillikka intilish kabi tushunchalar zamonaviy jamiyatda ham dolzarb ahamiyat kasb etishi yoritiladi. Maqolada Yusuf Xos Hojib, Ahmad Yassaviy, Jaloliddin Rumiy kabi mutasavviflar merosiga tayanib, ularning g‘oyalari bugungi ijtimoiy-axloqiy muhitda qanday ahamiyatga ega ekani asoslab beriladi.