BOSHLANG‘ICH SINFLARDA KREATIV FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISHDA JADIDLAR MA’NAVIY MEROSIDAN FOYDALANISH METODIKASI - Abdulborieva Mehruza Anvar qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kreativ fikrlashni shakllantirishda jadidlar ma’naviy merosidan samarali foydalanish metodikasi yoritilgan. Jadidlar – Mahmudxo‘ja Behbudiy, Abdulla Avloniy, Munavvarqori Abdurashidxonov kabi ma’rifatparvarlarning ta’limiy qarashlari zamonaviy pedagogika bilan uyg‘unlashtirilib, boshlang‘ich ta’limda amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari jadidlar g‘oyalari asosida tuzilgan topshiriqlar o‘quvchilarning ijodiy fikrlash faoliyatini faollashtirishini ko‘rsatdi. Maqolada ushbu yondashuv asosida darslarni samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.