BOLALARGA ZOʻRAVONLIKSIZ BEGʻUBOR BOLALIK DAVRINI YARATAYLIK! - Navroʻzbek Abduraximov Jumaboy oʻgʻli (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Bizni xalqimiz azaldan bolajon va bolalarni sevuvchi xalq xisoblanadi. Bolalarga nisbatan zo’ravonlik yoki shafqatsizlik bu bola yoki bolalar guruhiga ota-ona yoki tarbiyachi tomonidan jismoniy, jinsiy va yoki ruhiy zo’ravonlik qilinishi yoki umuman beparvolikdir. Bolalarga nisbatan zo’ravonlik ota-ona yoki tarbiyachining bolaga haqiqiy yoki potensial zarar yetkazishiga olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni o’z ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt o’tkazadigan tashkilotlar, maktablar yoki jamoat joylarida sodir bo’ladi.Kalit so’zlar: zo’ravonlik, ruhiy zo’ravonlik, jismoniy zo’ravonlik, jinsiy zo’ravonlik, e’tiborsizlik, statistika, oiladagi zo’ravonlik, shafqatsiz munosabatdaб maktablardagi zo’ravonlik