BERDAQ – MILLAT RUHINI YUKSALTIRGAN SHOIR. - Kurambayeva Gulandam Karimbayevna; Sobirova Nasibaxon Jamoliddin qizi. (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada Berdaq – Qoraqalpoq xalqining buyuk shoiri, uning milliy ruhini yuksaltirishdagi o‘rni va ijodiy merosi tahlil qilinadi. Shoirning asarlarida xalq dardi, ozodlikka intilish, adolat va vatanparvarlik g‘oyalari o‘z ifodasini topgani yoritiladi. Berdaq ijodining adabiy va tarixiy ahamiyati, uning qoraqalpoq adabiyoti va madaniyatiga qo‘shgan hissasi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, maqolada Berdaq she’rlari tahlil qilinib, ularning bugungi avlod uchun ham dolzarb ekanligi ko‘rsatib o‘tiladi. Shoirning xalq orasidagi hurmat-ehtiromi va uning asarlarining milliy ongni shakllantirishdagi o‘rni ham maqolada o‘z aksini topgan.