YER SAYYORASI-UMUMIY UYIMIZ. - Mirzayeva Mehriniso Iskandarovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu metodik tavsiya maktabgacha ta`lim muassasasi tarbiyalanuvchilarida ekologik ong, tabiatga nisbatan ehtiyotkorlik, Yer sayyorasining noyobligini anglash kabi muhim insoniy fazilatlarni shakllantirishga qaratilgan. Tavsiyada o‘yinli, interaktiv, guruhli va amaliy metodlar orqali bolalarga mahg`ulot jarayonida faol ishtirokchi sifatida jalb qilish yo‘llari bayon etilgan. Shuningdek, mashg`ulotni tashkil qilishda foydalaniladigan texnikalar, ekologik hikoya va rasmlardan foydalanish, mini-loyihalar yaratish va baholash tizimi haqida amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tavsiya maktabgacha ta`lim muassasasi tarbiyachilari uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.