REVMATIK YURAK NUQSONLARI NEGIZIDA RIVOJLANGAN SURUNKALI YURAK YETISHMOVCHILIGIDA GEMODINAMIK O’ZGARISHLAR - Suvonova Aziza Bekzatovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
revmatizm, yurakni zararlanishi va yurak suyaklarining o’zgarishlariga olib kelishi mumkin, bu esa yurak funktsiyasining pasayishiga sabab bo’ladi. Surunkali yurak yetishmovchiligi – bu yurakning qon aylanishini ta’minlash, organlarga zaruriy kislorodni etkazib berish va toksinlarni chiqarish qobiliyatining yomonlashuvini anglatadi.