KOMIL INSON – KOMIL JAMIYAT POYDEVORI - Voxidov Shoxruhbek Shuxratbek o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada komil insonning jamiyat poydevori sifatidagi o‘rni, uning ma’naviy kamoloti va axloqiy fazilatlari, shuningdek, diniy dunyoqarash orqali inson ruhiy rivojlanishi va jamiyatdagi barqarorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Komil insonning axloqiy qadriyatlari va ma’naviy kamoloti jamiyatdagi tinchlik, adolat va farovonlikni ta’minlashda hal qiluvchi omil ekanligi ko‘rsatiladi. Diniy dunyoqarash va diniy-ma’rifiy ta’limning insonni ma’naviy jihatdan shakllantirishdagi ahamiyati o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada komil inson va komil jamiyat tushunchalarining tarixiy va zamonaviy ahamiyati, ularning bir-biriga bog‘liqligi va jamiyatdagi ijtimoiy barqarorlikni saqlashdagi roli muhokama qilinadi.