MIGRANT AYOLLAR HUQUQLARINI HIMOYA QILISHDA XALQARO TAJRIBANI O’RGANISHNING AHAMIYATI - Ibrohimova O‘g‘iloy Bozorboy qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola migratsiya jarayonida ayollarning huquqlari, duch keladigan muammolari va ularni hal qilish yo’llarini o’rganadi. Maqolada migratsiyaning ayollar hayotiga ta’siri, ularning ekspluatatsiya, diskriminatsiya va zo’ravonlikka uchrash xavfi, huquqiy himoya va ijtimoiy ko’makka muhtojligi tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu maqolada migrant ayollar huquqlarini ta’minlash borasida xalqaro tajriba o‘rganilib, ularning ijtimoiy, iqtisodiy va huquqiy ehtiyojlari tahlil qilinadi.