PARONIMLAR - Mingqulova Farzona Ibodulla qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada paronimlarning o‘zbek tilidagi ahamiyati, ularning ot, fe’l va sifat turkumlaridagi namunalari, shuningdek, ularning grammatik, fonetik, semantik va stilistik xususiyatlari batafsil o‘rganilgan. Paronimlarning tilda yuzaga kelishining mohiyati va ular bilan bog‘liq mantiqiy xatolarni oldini olish zaruriyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada paronimlarni o‘rgatish metodikasiga alohida e’tibor qaratilib, o‘quvchilarga so‘z tanlash madaniyati va nutqiy aniqlikni oshirishda qanday yondashuvlar qo‘llanilishi kerakligi haqida fikrlar bildirilgan.