TASVIRIY IFODANI O‘QITISHGA INOVATSION YONDOSHUVLAR - Ochilova Fayoza (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy ifodani o‘qitishda innovatsion pedagogik yondashuvlar va texnologiyalarning roli tahlil qilinadi. Maqola, o‘quvchilarning ijodiy fikrlash, estetik tafakkur va tasviriy ko‘nikmalarini rivojlantirish jarayonida innovatsion metodlar va texnologiyalarning o‘rni hamda samaradorligini ko‘rsatadi. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar, masalan, virtual haqiqat va kengaytirilgan haqiqat texnologiyalari, shuningdek, kolaborativ va konstruktiv pedagogik yondashuvlar yordamida o‘quvchilarga nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy ijodiy ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Tasviriy ifodani o‘qitishda innovatsion yondashuvlarning ta’lim samaradorligiga ta’siri yoritiladi.