TALABA YOSHLARDA MILLIY G`URURNI TARBIYALASH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Feruza Xamidova Turdiyevna; Esonova Hilola Kamoliddin qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Yoshlarda milliy g`ururni tarbiyalashga qaratilgan faoliyat mohiyatini yaritishda “tarbiyalash”, “omil”, “pedagogik ta’sir”, “milliy g`urur” kabi tushunchalar tayanch tushunchalar sifatida namoyon bo`ladi. Milliy g`urur, eng avvalo, o`zligini anglash, milliy ravnaqini ta’minlash –yo’lidagi hatti-harakat, o`z millati istiqboli oldida mas’ullikning beqiyos namunasi ekanligi haqida fikir yuritilgan