PSIXOLOGIK XIZMATDA PSIXOPROFILAKTIK ISHLARINI TOʻGʻRI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Djurayeva Gulxumor Shuxrat qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Psixoprofilaktika – insonning psixologik sog‘lomligini saqlash va mustahkamlashga yo‘naltirilgan chora-tadbirlar tizimini anglatadi. Bu soha shaxsiy va ijtimoiy rivojlanish jarayonlarida yuzaga keladigan salbiy psixologik holatlarning oldini olishga qaratilgan. Zamonaviy jamiyatda psixoprofilaktika faqatgina individual muammolarni bartaraf etish emas, balki jamiyatdagi umumiy psixologik muhitni sog‘lomlashtirish uchun ham muhim ahamiyat kasb etadi.