UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA PSIXOLOGIK XIZMAT KOʻRSATISHNING O’ZIGA XOS JIHATLARI - Bo’ltakova Dilrabo Mustafoqulovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada psixologik xizmatni maktablarda tashkil qilishning maqsadi o’quvchilarning qobiliyati, layoqati, qiziqishlari hamda kasb hunarga moyilliklari asosida to’g’ri kasb-hunar tanlashiga ko’maklashish, turli yosh davrlarida o’quvchilarning shaxsiy, aqliy va ijtimoiy rivojlanishini psixologik jihatdan kuzatib borish, taʼlim tarbiya jarayonidagi o’ziga xos psixologik nuqsonlarini aniqlash, ularning aqliy taraqqiyotida sodir bo’lishi mumkin bo’gan og’ishishlarning oldini olish choralari kabilar izoxlangan.