OʻQUVCHILARDA ADDIKTIV XULQ-ATVORGA BOʻLGAN RUHIY VA JISMONIY QARAMLIKNI OLDINI OLISH - Bahromjon Mamasodiqov Toʻlanboy oʻgʻli (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
(inglizcha qaramlik, giyohvandlik, koʻnikish), keng maʼnoda, odamning maʼlum bir faoliyatga boʻlgan ehtiyojidir. Bu atama koʻpincha giyohvandlik kabi hodisalar uchun ishlatiladi, ammo endi u kimyoviy emas, balki psixologik qaramliklarga nisbatan qoʻllaniladi, masalan, xulq-atvor.