BOSHQARUVNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Obilov Shuhrat (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Boshqaruv tizimlari har qanday tashkilot va jamiyatda muhim rol o’ynaydi. Ular inson resurslarini samarali boshqarish, maqsadlarni amalga oshirish va tashkilotning umumiy samaradorligini oshirishda asosiy omil hisoblanadi. Boshqaruvning pedagogik-psixologik xususiyatlari esa bu jarayonni yanada samarali va muvaffaqiyatli qilishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada boshqaruvning pedagogik va psixologik jihatlari, ularning o’zaro bog’liqligi va ta’siri haqida ma’lumotlar berilgan.