SHAXSLARDA AGRESSIYANING NAMOYON BOʻLISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Allaberganova Husniyabonu Tangribergan qizi; Ashirova Zumrad Abdisharipovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Insoniyat jamiyatida tajovuzkorlik o’ziga xos funktsiyalarga ega. Tajovuz shaxsiy mulk va o’zining maqsadlariga erishish yo’lida zo’ravonlik usullaridan foydalanish, boshqalarga zarar yetkazish istagining paydo bo’lishidir.