UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA AMALIYOTCHI PSIXOLOGLARNING OʻRNI VA AHAMIYATI - Do‘schanova Gulxayot Egamberganovna; Roʻzmetova Shohida Tangirberganovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Amaliyotchi psixolog – bu yangi va jamoat uchun muhim mutaxassislik bo’lib, ta’lim tizimidagi ijtimoiy talablarni qondirish uchun tashkil etilgan. Yosh avlodning ijodiy va axloqiy salohiyatini rivojlantirishga bo’lgan talablar ortib borar ekan, amaliyotchi psixologlarning malakasini oshirish zaruriyati yuzaga kelmoqda. Maktab amaliyotchi psixologlari o’quvchilarning ruhiy va ijtimoiy rivojlanishini ta’minlash, ularning psixologik holatini tushunish va muammolarini hal qilishda muhim rol o’ynaydi. Biroq, amaliyotchi psixologlarni tayyorlashda ko’plab muammolar mavjud.