ILK OʻSPIRINLIK YOSHIDAGI OʻQUVCHILARDA EMOTSIONAL SOʻNISH HOLATLARINI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Xolmamatova Shalola Zokirjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Psixologik zo’riqishlar organizmning turli funksional tizimlaridagi o’zgarishlarda namoyon bo’lsa, uning jadalligi yoki kuchi kayfiyatning buzilishidan tortib, oshqozon yarasi yoki yurak infarktigacha olib kelishi mumkin. Hissiy zo’riqishlarning namoyon bo’lishi har bir shaxs uchun turlicha bo’ladi.