TEMIR YO`L TRANSPORTIDA VAQTNI TEJASH STRATEGIYALARINI QO`LLASH ZARURIYATI - Mirzaxoʻjayev Xojiakbarxoʻja Ibrohim oʻgʻli (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada temir yo‘l transportida vaqt resurslaridan samarali foydalanish masalalari, zamonaviy boshqaruv strategiyalarini tatbiq etish yo‘llari va logistika samaradorligini oshirishda vaqtni tejashning ahamiyati tahlil qilinadi. Vaqt — bu transport tizimining eng muhim iqtisodiy resurslaridan biri bo‘lib, uni ratsional boshqarish yuk va yo‘lovchi tashishni optimallashtirish, xarajatlarni kamaytirish va xizmat sifatini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada zamonaviy texnologiyalar, rejalashtirish mexanizmlari va raqamli tizimlar asosida vaqtni tejash strategiyalari ilmiy asosda yoritilgan.