MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGINING OʻQUVCHILAR BILAN ISHLASH JARAYONIDAGI VAZIFALARI - Xolbekova Dilbarxon Xomidjonovna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Maktab psixologining tarbiyaviy ishlar jarayonidagi roli tobora ortib bormoqda. Chunki amaliyotchi psixolog nafaqat o‘quvchilarning psixologik holatini aniqlash va ularni tahlil qilish, balki ularning tarbiyaviy ehtiyojlari, emotsional holati, shaxsiy va ijtimoiy kompetensiyalarini rivojlantirishga qaratilgan tizimli ishlarni amalga oshiradi.