ALOHIDA TA’LIM EHTIYOJLARI BO‘LGAN BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIMDA O‘QITISH TEXNOLOGIYALARI - Nabiyeva Maftuna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Mazkur maqolada alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalarni inklyuziv ta’limda o‘qitish, funksional integrasiyada maxsus tarbiyaga muhtoj va sog‘lom bola orasidagi funksional tafovut imkon qadar bartaraf etilishi, alohida yordamga muhtoj bolalarni musiqa, san’at, dramatik to‘garak va sportga jalb etish foydalari, maxsus ta’lim-tarbiyaga muhtoj va me’yorda rivojlangan bolalarni o‘zaro do‘stlashishga, jamiyat maxsus tarbiyaga muhtoj kishilarga to‘g‘ri munosabatda bo‘lish haqida so‘z yuritiladi