“QARAQALPAQSTAN SHARAYATINDA ZAMANAGOY INTENSIV ALMA BAǴLARIN JARATIW TEXNOLOGIYALARIN ÚYRENIW” - Bayniyazova Albina Baxtiyarovna; Reypnazarova Gulperiyzat Nukusbayevna (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ilmiy maqalada almanıń Qaraqalpaqstan sharayatına maslasqan intensiv alma sortlarınıń baǵların jetistirip olardıń ósiw, rawajlanıw, sabıwshılardı tańlaw, forma beriw, hár qiylı ósiw sharayatın úyreniw Baǵ maydanın shólkemlestiriw, rejelew hám baǵ jaratıw, Intensiv baǵlardı tóginlew, Ónimdi jiynap-terip alıw hám saqlaw boyınsha jumıslar alıp barıldı.