DENOV TUMANINING 1996-YILGI TARIXINI ARXIV HUJJATLARI ASOSIDA OʻRGANISH - Davlatov Orziqul Bahodirovich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqola Denov tumani 1996-yilgi tarixini arxiv hujjatlari asosida tizimli tarzda o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida asosan mahalliy davlat arxivlaridagi rasmiy hujjatlar, statistik ma’lumotlar, xujjatli materiallar va o‘sha davrga oid boshqa manbalar tahlil qilindi. Maqolada 1996-yilda Denov tumanida yuz bergan ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy va madaniy jarayonlar batafsil yoritiladi. Shuningdek, hududda amalga oshirilgan boshqaruv organlari faoliyati, ayollarni ish bilan taʼminlash uchun qilingan tadbirlar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot arxiv materiallari orqali o‘sha davrning muhim voqealari va mintaqaviy o‘ziga xosliklarini aniqlashga imkon yaratadi.