OTORINOLARINGOLOGIYA DIAGNOSTIKASIDA VIZUALIZATSIYAGA OID JARAYONLARNI TAXLIL QILISH VA ISHONCHLILIK DARAJASINI OSHIRISH USULLARINI ISHLAB CHIQISH - Mahmudov Asadbek Vohidjon o’g’li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Otorinolaringologiyada (ENT) turli xil apparatlar va asboblar mavjud bo’lib, ular bemorlarni tashxislash, davolash va jarrohlik amaliyotlarini o’tkazishda qo’llaniladi.[1] Laringoskop — tomoq va girtlakni (laringeal) ko’rish uchun mo’ljallangan tibbiy asbob. U quyidagi asosiy qismlardan iborat: