АHОLI DАRОMАDLАRINING DАVLАT TОMОNIDАN TАRTIBGА SОLINISHI - Xomidov Sanjarbek; B.T.Qodirov (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Aholi daromadlari iqtisodiy rivojlanishning muhim omillaridan biri sifatida ko‘riladi, chunki ular jamiyatning farovonligi, iqtisodiy barqarorligi va ijtimoiy tenglikni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Aholi daromadlarining taqsimoti va boshqarilishi davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlaridan biri bo‘lib, bu jarayon iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.