SALIB YURISHLARINING MUSULMON DUNYOSIGA TA’SIRI: G‘ARB–SHARQ MUNOSABATLARI - Davlatov Orziqul Bahodirovich; Mamayusupov Og‘abek Bahriddin o‘g‘li (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada 1096-1270-yillarda jahon siyosiy sahnasida muhim o‘zgarishlarga sabab bo‘lgan, G‘arb va Sharq munosabatlari tizimidagi yana bir diniy va siyosiy keskinlik hisoblangan Salib yurishlarining musulmon dunyosiga ta’siri: G‘arb–Sharq munosabatlari haqidagi ma’lumotlar tarixiy izchillik va xolislik asosida tarixiy adabiyotlar va manbalar asosida bayon etilgan.