O‘ZLASHMA SO‘ZLARNI O‘QITISHGA OID MULOHAZALAR - Boboxonova Nilufar (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tiliga boshqa tillardan kirib kelgan o‘zlashma so‘zlarning kelib chiqish sabablari, ularning leksik-sintaktik xususiyatlari hamda zamonaviy o‘quv jarayonida o‘qitilishiga metodik yondashuv yoritiladi. O‘zlashma so‘zlarning til boyligini kengaytirishdagi o‘rni, ularning tarixiy va zamonaviy shakllari, o‘quvchilarning lingvistik tafakkurini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maktab darsliklari asosida amaliy mashqlar, metodik tavsiyalar va interfaol usullar asosida yondashuvlar taklif etiladi. Tadqiqot o‘zlashma so‘zlar mavzusini o‘qitishda samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi.